Rezultate pentru eticheta "elevi constanteni"
Emoții în prima zi de școală pentru mii de elevi constănţeni. Autorităţile locale vor reducerea cazurilor de bullying și prevenirea consumului de droguri
A sunat din nou clopoțelul pentru peste 110 mii de elevi constănțeni. Îmbrăcați frumos, cu flori în mână, dar și cu un bagaj de aminitiri din vacanță, așa au venit astăzi la ceremonia de deschidere elevii constănțeni. Clopoțelul a sunat, semn că începe un nou an școlar. Cei mici, dar și cei mari speră ca acest an să fie mai bun, dar și cu mai puține modificări. În schimb, cele mai mari emoții le-au avut copiii de clasa pregătitoare. Ei au fost cei care au spus „Pa pa” la grădiniță și „Bun găsit școală”. Pentru ei începe o nouă etapă din viață.
Unii elevi constănțeni nu vor să mai stea cu masca de protecție la ore. ''Bacteriile oricum se iau și când ieși pe stradă''
Pentru că este opțională, mulți refuză să o poarte. Unii elevi constănțeni nu vor să mai stea cu masca de protecție la ore. Este incomodă și le îngreunează respirația, susțin cei mai mulți dintre tineri. Ba mai mult, alții pur și simplu s-au săturat să o mai poarte, după ce timp de doi ani de zile, au fost obligați ca la cursuri să vină cu nasul și gura acoperită. Totuși autoritățile locale, dar și medicii recomandă respectarea măsurilor de protecție pe perioada stării de alertă epidemică. Mai ales că, în ultima săptămână numărul cazurilor de gripă și viroze a crescut alarmant.
Elevii constănţeni au revenit în bănci. Au fost verificați în gât, le-a fost luată temperatura și li s-au prezentat recomandările de care trebuie să țină cont în starea de alertă epidemică
La școală în stare de alertă epidemică. Toate unitățile de învățământ și-au deschis astăzi porțile, însă în condiții speciale. Înainte de a intra la ore, toți elevii au fost verificați de cadrele medicale. În unele școli, triajul epidemiologic a fost făcut în curte chiar la poartă, iar în altele s-a făcut în fiecare clasă. În unitățile școlare unde nu există medic, profesorii au apelat la părinți sau la asistenții comunitari. Adulții sunt și ei atenți la starea de sănătate a celor mici, iar cei mai mulți susțin că în cazul în care aceștia prezintă simptome nu-i vor lăsa să mergă la școală.
Invenție ingenioasă a unor elevi constănțeni - „Marius”, robotul care păzește locuința: „Are un senzor ultrasonic, pe același principiu pe care îl folosesc şi liliecii pentru a se orienta”
Câţiva elevi de la şcoală generală din Constanța, pasionaţi de informatică au inventat un robot ingenios care păzeşte locuinţa. Funcţionează pe bază de senzori ultrasonici care supraveghează continuu împrejurimile sale şi dă alarma atunci când detectează o prezenţă străină în apropiere. Robotul se numeşte Marius şi are acum şi o aplicaţie pentru telefon.
Meditațiile, foarte costisitoare pentru unii elevi constănțeni. Ei preferă să învețe de pe diverse platforme online
Peste 1.000 de lei. Atât trebuie să scoată lunar din buzunare părinții pentru a-i medita pe copii. Unii dintre ei au nevoie de pregătire suplimentară la mai multe materii, motiv pentru care, săptămânal, pot cheltui până la 300 de lei. Sunt și elevi constănțeni care nu își permit aceste sume de bani și preferă să învețe de pe diverse platforme online. Aici, găsesc numeroase materiale video create de profesori. Sunt mult mai atractive, ușor de accesat și gratuite, spun unii tineri.
Tot mai mulți elevi constănţeni ajung la medic cu probleme de spate. Modul în care copiii stau în bancă și greutatea ghiozdanului sunt principalele cauze
Tot mai mulți elevi ajung la medic cu probleme de spate. Specialiștii afirmă că într-o zi de consultație doar 20-25% dintre pacienții care le trec pragul sunt vârstnici, restul tineri. Motiv pentru care, aceștia trag un semnal de alarmă. Modul în care copiii stau în bancă și greutatea ghiozdanului sunt doar două dintre cauzele care pot duce la deformarea coloanei. În ziua de astăzi, un ghiozdan a ajuns să cântărească chiar și 10 kilograme.